h

Verzoek voor extra raadvergadering over stadskantoor

1 april 2010

Verzoek voor extra raadvergadering over stadskantoor

De fracties van de SP, Nieuwe Democraten en de Vrije Liberale partij hebben vandaag een verzoek ingediend om een extra raadsvergadering te houden over het second opinion onderzoek van metrum.
De raad wilde dit onderzoek en het is ook aan de Raad om te bepalen hoe er nu mee omgegaan wordt. Het kan niet zo zijn dat een demissionair college hier besluiten over neemt. Het is dan ook bijzonder kwalijk dat wethouder van Griensven gewoon doorgaat alsof er niets aan de hand is een opdracht gegeven heeft voor het opstellen van het programma van eisen.

Ook is het van groot belang dat alle politieke partijen in het openbaar hun visie geven op het onderzoeksrapport en de conclusies en aanbevelingen. De kiezer heeft er recht op te weten wat partijen met hun verkiezingsbeloften gedaan hebben. Wat doet de Roosendaalse lijst met de belofte dat de exploitatie budgettair neutraal moet nu het onderzoek duidelijk maakt dat dat niet mogelijk is en wat zal het CDA doen met zijn eis van kostenneutraliteit. Hopelijk weten we volgende week donderdag meer.

Aan de voorzitter van de gemeenteraad de heer Marijnen,
Hierbij dien ik het verzoek in mede namens de fracties van de Nieuwe Democraten en de Vrije Liberale Partij om op grond van artikel 7 lid 5 van het reglement van orde een extra Raadvergadering te houden met als agendapunt het onderzoeksrapport van Metrum.
Wij stellen voor om de vergadering op donderdag 8 april a.s. te houden.
Wij doen u dit verzoek om de volgende redenen:
De Gemeenteraad heeft op 25 februari jl. in meerderheid voorgesteld om een “second opinion” onderzoek te laten uitvoeren naar de businesscase nieuwbouw Stadskantoor.
De nieuwbouw van het stadskantoor was het belangrijkste onderwerp voor de gemeenteraadsverkiezingen en enkele partijen hebben hun oordeel over een al dan niet te bouwen nieuw stadskantoor mede afhankelijk gemaakt van de uitkomsten van deze contra-expertise.
Nu het onderzoek gereed is willen wij met de Raad een debat voeren over de inhoud van het rapport en de conclusies en aanbevelingen. We willen dat ook op korte termijn doen , omdat er op dit moment ook door enkele partijen onderhandeld wordt over een mogelijk coalitieakkoord.
Wij willen vooral een debat voeren met de Gemeenteraad en in mindere mate met het college van BenW dat op dit moment een demissionaire status heeft.

Met vriendelijke groet,
Mede namens de fracties van de Nieuwe Democraten en de Vrije Liberale Partij,

Peter den Hartog
Fractievoorzitter SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier