h

Verwerpelijke actie tegen komst moskee

17 mei 2010

Verwerpelijke actie tegen komst moskee

Zaterdag 15 mei j.l. is er een dood schaap aan de in aanbouw zijnde moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan gehangen, waarschijnlijk door tegenstanders van de moskee.
De SP afdeling Roosendaal vind deze vorm van protest zeer stuitend en verwerpelijk. Het is echt een laffe vorm en bovendien is het ook nog eens een vorm van dierenmishandeling.
Als er onvrede is over een genomen besluit zijn er andere en betere vormen van actie te bedenken, waarbij er ruimte over blijft om met elkaar in gesprek te blijven.
Maar de SP is vooral van mening dat een moskee ook in een woonwijk hoort waar veel mensen wonen die daar gebruik van willen / kunnen maken. Een moskee is als verzamelgebouw ook voor andere wijkbewoners prima geschikt. Of gaan we nu ook alle katholieke en protestantse kerken uit de woonwijken verbannen?

Corne van Poppel
Voorzitter SP Roosendaal

De SP fractie heeft met afschuw het artikel gelezen in BN/deStem van vandaag over het opgehangen dode schaap aan de in aanbouw zijnde Moskee aan de Burgemeester Schneiderstraat.
Het is naar onze mening een laffe daad om op een dergelijke anonieme wijze kenbaar te maken dat je tegen de komst van een Moskee bent.
Naast deze walgelijke manier om je mening kenbaar te maken is hier naar onze mening ook nog eens sprake van dierenmishandeling.
Wij zijn van mening dat de Roosendaalse politiek een krachtig signaal af dient te geven dat we dit soort gedrag niet tolereren. Dit gedrag kan naar onze mening niet ongestraft blijven en wat onze betreft moet alles in het werk gesteld worden om de daders te vinden.

De SP heeft de volgende vragen:

    1. Is de portefeuillehouder het met de SP fractie eens dat er alles aan gedaan moet worden om de daders te vinden?
    2. Is er aangifte gedaan bij de politie? Zo ja, wat gaat de politiek hiermee? Zo nee, wat gaat de portefeuillehouder ondernemen?

Met het verzoek om deze vraag te beantwoorden tijdens de commissie Bestuur van dinsdag 18 mei 2010.

Namens de SP fractie
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier