h

locatiekeuze Woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving

4 oktober 2010

locatiekeuze Woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving

De SP fractie heeft vandaag bij de voorzitter van de raad een verzoek gedaan om de wethouder te mogen interpelleren inzake het gevoerde beleid om te komen tot een woonzorgcomplex voor chronisch drugsverslaafden. Vorig jaar heeft de raad het college unaniem gesteund in de wijze waarop dit woonzorgcomplex tot stand moest komen. Extra aandacht werd daarbij gevraagd voor de communicatie met de inwoners van Roosendaal. Nu er een voorkeurslocatie is en dat de gemoederen weer flink bezig houdt is de SP fractie van mening dat ook nu de raad zich uit moet spreken. Het wachten op een complete raadscyclus tot 10 november a.s. duurt ons te lang daarvoor is het onderwerp te actueel.

De Raadmededeling over de locatie voor een woonvoorziening voor mensen met een chronische drugsverslaving houdt (zoals te verwachten was) de gemoederen in Roosendaal behoorlijk bezig. Net als bij de eerste aankondiging in juli 2009 wordt er wederom heftig en soms erg agressief gereageerd op de website van BN/deStem.
De gemeenteraad heeft per motie op 15 juli 2009 raadsbreed steun uitgesproken voor de wijze waarop het college van BenW een dergelijke woonvoorziening wilde realiseren en de gekozen strategie daarbij. Vooral werd bij de bespreking van de motie aandacht gevraagd voor goede communicatie met de inwoners van Roosendaal.
Zoals door het college toegezegd is er in het derde kwartaal van 2010 een keuze gedaan voor een locatie en deze keuze is verantwoord in het bij de raadsmededeling bijgesloten locatiekeuzeonderzoek.
De direct omwonenden zijn inmiddels op de hoogte gebracht en op woensdag 6 oktober wordt een informatiebijeenkomst belegd.
Hoewel de raadsmededeling inhoudelijk een onderdeel uitmaakt van de komende raadscyclus heeft de SP fractie toch de behoefte om de wethouder te interpelleren op het gebied van het gevoerde beleid in deze. Nu wederom blijkt dat een dergelijk onderwerp de gemoederen bezig houdt zijn wij van mening dat het belangrijk is dat de Gemeenteraad zich uitspreekt over het door de wethouder gevoerde beleid.

Wij hebben de volgende vragen:

    1. Hoe is het proces om te komen tot de voorgestelde locatie verlopen?
    2. Hoe is de communicatie in dit proces tot nu toe verlopen?

Namens de SP fractie
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier