h

SP peilt opnieuw mening over stadskantoor.

3 november 2010

SP peilt opnieuw mening over stadskantoor.

Zaterdag zal de SP weer aanwezig zijn met haar mobiele standje op de Nieuwe Markt. Het is inmiddels een kleine traditie dat de partij op de eerste zaterdag van de maand op die plek aanwezig is. Van 13 tot 16 uur. Deze keer wil de SP vooral horen van het Roosendaals publiek hoe er nu gedacht wordt over het nieuwste idee dat B&W naar buiten heeft gebracht over de nieuwbouw plannen voor het stadskantoor. Zoals gemeld is het idee deze week afgeblazen om het stadskantoor aan het Stadserf af te stoten en eventueel te slopen ten faveure van een compleet nieuw kantoor op de nieuw aan te leggen wijk Stadsoevers. Maar wat er nu wel gaat gebeuren is niet erg duidelijk. De SP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat nieuwbouw geldverspilling is zeker in deze economisch moeilijke tijden. De oorspronkelijk voorgestelde combinatie VMBOschool / stadskantoor leek ons ook altijd gekunsteld. Tijdens de laatste verkiezingscampagne organiseerde de SP nog een alternatief referendum over de kwestie.

De partij beoordeelt het besluit om de locatie Stadserf niet te verlaten en de publieksfunctie van het stadskantoor gewoon in de binnenstad te behouden als positief. Maar wat er op Stadsoevers dan precies wel gebouwd moet worden in de plaats van het oorspronkelijk nieuwbouwplan is volslagen onhelder. Wat moeten we ons voorstellen bij een” compact bestuurscentrum van 5000m2” waar dan wel de” wethouders de gemeenteraad en de fracties en hoge beleidsafdelingen en andere bestuursondersteunende afdelingen”, naar toe verhuizen? Hoe zit het dan met bijvoorbeeld de spreekuren van wethouders, de contacten van raadsleden met de bevolking enz? Of is dit bedoeld om de zo betreurde kloof tussen bestuurders en bevolking te vergroten? Hoe moeten we dit zien? Het beeld dat de bestuurders van deze stad zich terug trekken op een eiland in de Vliet, dringt zich op. Laat dan ook meteen een ophaalbrug instaleren die ze bij problemen met het gepeupel op kunnen trekken!
Nog veel vragen dus nog veel scepsis van onze kant. Terecht concludeerde het commentaar van BN de Stem woensdag j.l.: Zonneklaar is dat Roosendaal dolende is”. Maar naar onze mening is het vooral het Roosendaals bestuur dat hier dolend is, wij willen graag horen van het Roosendaals publiek wat zij er van vindt. Daarom peilt de SP de mening hierover zaterdag op de Nieuwe Markt van 1 tot 4 uur. Iedereen is welkom.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier