h

Stadskantoor: Raad tegen de bevolking

11 februari 2011

Stadskantoor: Raad tegen de bevolking

Stadskantoor PROTEST!Donderdag 10 februari nam de gemeenteraad (die door de Roosendaalse bevolking gekozen is) een besluit dat faliekant tegen de wil van diezelfde Roosendaalse bevolking in gaat.
Ze besloot in al haar wijsheid namelijk om groen licht te geven voor de bouw van een nieuw stadskantoor. Dit ondanks een overduidelijke antistemming onder de bevolking. Niet alleen het door de SP in juni j.l. georganiseerde referendum gaf dat aan, ook allerlei andere peilingen (o.a. door BN de Stem) geven steeds hetzelfde beeld. De Roosendaler ziet dit plan absoluut niet zitten. Hoe is het mogelijk dat de volksvertegenwoordigers zó tegen de wil van hun kiezers in handelen?

Al lang wordt er over de ontwikkeling van het stadsgedeelte bij spoor en haven gediscussieerd. De SP heeft steeds het standpunt ingenomen dat de omvorming van dit gebied naar een woonwijk een goed idee is mits
(1) de medewerking van met name de eigenaren van het spoor verkregen wordt, en mits
(2) dit een wijk met voldoende sociale woningbouw zal worden.
En ten derde hebben wij steeds gezegd dat het idee om nu juist daar een nieuw stadskantoor te bouwen ons een slecht idee leek.

We moeten constateren dat aan alle drie de voorwaarden van de SP niet wordt voldaan. Reden dus waarom de SP niet met dit besluit in kan stemmen. Laat de andere partijen maar aan hun kiezers uitleggen waarom zij wel voorstemden. De kiezer kan dan al weer snel op 2 maart een oordeel vellen over de partijen die ten miste ook mee doen met de PS verkiezingen. Wat ons betreft wordt dat dus een protest stem! SP dit keer lijst 2.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier