h

SP-fractie Roosendaal komt met een “Andere Agenda van Roosendaal"

8 november 2011

SP-fractie Roosendaal komt met een “Andere Agenda van Roosendaal"

De SP Roosendaal vindt dat het College in de “Agenda van Roosendaal” met een sausje van mooie woorden met de botte bijl bezuinigt. Een groot deel van die bezuinigingen is alleen maar nodig omdat het College vele miljoenen investeert in prestigeobjecten als het Bestuurscentrum en Stadsoevers. Andere gemeenten hebben hun handen al vol aan de kortingen van het Rijk. Roosendaal heeft ook nog dit soort molenstenen om de nek. Grote groepen burgers worden bij de bezuinigingen onevenredig benadeeld. De SP-fractie in Roosendaal heeft daarom een "Andere Agenda van Roosendaal" opgesteld. De SP toont in die Andere Agenda aan dat er, als je op een verstandige manier met je geld omgaat, wel geld is voor sociaal beleid, voor de WMO en voor Sport en Cultuur.
Lees verder om de Andere Agenda van Roosendaal zoals de SP die heeft opgesteld te downloaden.

De SP staat voor een samenleving waar saamhorigheid is, waar mensen zich voor elkaar inzetten, waar solidariteit heerst met diegenen die het wat moeilijker hebben, waar de overheid mensen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen, betrokkenheid toont en echt geïnteresseerd is in wat de eigen burgers vinden. Een overheid die daar naar luistert en daar ook wat mee doet. De SP-fractie in Roosendaal heeft daarom besloten een "Andere Agenda van Roosendaal" op te stellen.

Aangezien de SP niet in het College zit en daarom ook niet de beschikking heeft over die vele honderden ambtenaren, hebben ze dat grotendeels op eigen kracht moeten doen. De fractie heeft een groep economen en juristen gevraagd eens grondig en gedetailleerd naar de gemeentebegroting te kijken en aan de fractie de mogelijkheden voor te leggen waarop het anders zou kunnen. Op basis van de analyses van deze deskundigen heeft de fractie een "Andere Agenda van Roosendaal" opgesteld.

De fractie maakt daarin voor vele miljoenen euro andere keuzes. De SP financiert geen prestigeobjecten zoals het bestuurscentrum van meer dan 16 miljoen euro. De SP verhoogt de uitgaven voor sociaal beleid, zorg, werk, maatschappelijke participatie, sport en cultuur. De SP-fractie geeft in deze Andere Agenda ook de dekking aan voor deze hogere uitgaven. Geen bestuurscentrum, geen hoge wachtgelden voor ex-wethouders,
geen duur klantcontactcentrum, decriminalisering van de lokale softdrugsgebruiker,andere organisatie van het parkeerbeheer en einde aan de dienstauto van het College en aan de fractiebudgetten.

De ondersteunende werkgroep van economen en juristen heeft intensief overleg gevoerd met financiële ambtenaren van de gemeente Roosendaal. Bij de SP-fractie is er daarom waardering voor de griffie en de wethouder Financiën die daarvoor de gelegenheid hebben geboden.

Download hier de Andere Agenda van Roosendaal van de SP (PDF 404kB)

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier