h

SP maakt zich zorgen om de thuiszorg in Roosendaal

6 oktober 2012

SP maakt zich zorgen om de thuiszorg in Roosendaal

Dit jaar is in het parlement de initiatiefwet van de SP aangenomen voor een meer menselijke thuiszorg. De thuiszorg behoeft niet langer door gemeenten op de markt te worden aanbesteed en de gemeenten moeten fatsoenlijke tarieven hanteren. SP Roosendaal vindt dat die nieuwe wet ook consequenties moet hebben voor hoe de gemeente Roosendaal met de thuiszorg omgaat. Het gaat dan om het belang van de mensen die gebruik maken van de thuiszorg, maar ook om het belang van de werker in de thuiszorg. De SP vindt niet dat het zo kan zijn dat de gemeente Roosendaal bezuinigt op de thuiszorg en dat de toch al kwetsbare thuiszorgwerker daar dan de dupe van moet worden. Raadslid Ada Oudhof heeft ook kritische vragen aan de wethouder gesteld over de huidige herindicaties in de thuiszorg.

Ada Oudhof: “Ik heb aan de wethouder gevraagd hoe we nu in de toekomst hier in Roosendaal met de thuiszorg verder gaan. Zoals ook in andere steden is er ook hier in Roosendaal een actiegroep “Wij zijn de thuiszorg” opgericht. Dat is niet voor niets. Sinds de invoering van de WMO hebben thuiszorgmedewerkers 20% van hun salaris moeten inleveren. Ook hun arbeidsvoorwaarden zijn slechter geworden. Dat komt o.a. omdat gemeenten tegen veel te lage tarieven hebben aanbesteed. Dat gaat allemaal ten koste van de werkers in de thuiszorg.

De nieuwe landelijke SP-wet moet dat allemaal veel moeilijker maken. Ik wil weten hoe de wethouder hiermee om gaat. En het gaat niet alleen over de werkers. Het gaat bij de thuiszorg natuurlijk ook over de cliënten. De gemeente is ook gaan bezuinigen op de diensten aan de ouderen en zorgbehoevenden. Dat doen ze door opnieuw te indiceren. In de praktijk betekent dat dat bijna iedereen minder zorg krijgt. Nu al zijn er in Roosendaal meer dan 70 mensen die bezwaar hebben aangetekend tegen de uitslag van deze herindicatie. Ook daarover wil ik antwoord van de wethouder. Of dat nog wel sociaal is? Of de bezuinigingen hier niet veel te ver zijn doorgeschoten”.

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier