h

SP wil een sociaal, levendig en gezellig Roosendaal

9 november 2015

SP wil een sociaal, levendig en gezellig Roosendaal

Door landelijke bezuinigingen worden gemeentes gedwongen om, onder andere, te bezuinigen op voorzieningen in de zorg. De SP denkt Roosendaal echter nóg socialer, levendiger en gezelliger te kunnen maken door creatief om te gaan met het beschikbare geld en fors te investeren in tijdige signalering van problemen in de maatschappij. Voorkomen is namelijk beter dan genezen.

  • Personen en instanties die midden in de samenleving staan en direct zien wanneer mensen tegen problemen aanlopen (het voorliggend veld), moeten dan ook extra financiële impulsen krijgen en verder ondersteund worden vanuit de gemeente.
  • Met de SP in het college wordt de bijzondere bijstand toegankelijker voor de mensen die dit nodig hebben, doordat het drempelbedrag voor de bijzondere bijstand wordt afgeschaft.
  • De toename van het aantal huisuitzettingen is al tijden een doorn in het oog van de SP. Met deze begroting komt er dan ook een steunfonds om eventuele huurachterstanden vroeg te signaleren waardoor huisuitzettingen kunnen worden voorkomen.
  • De SP benadrukt verder dat het nu écht tijd is voor meer banen in Roosendaal. Minder geld naar praat- en vergadergroepjes die weinig concreets opleveren, en meer focus op  acties en plannen die wél tot concrete banen leiden.

Lees hier de volledige tekst van de SP-bijdrage aan de besprekingen van de Programmabegroting 2016.

Reactie toevoegen

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier