h

College heeft de raad misleid bij besluitvorming over een Nieuw Stadskantoor en VMBO

23 januari 2010

College heeft de raad misleid bij besluitvorming over een Nieuw Stadskantoor en VMBO

De SP fractie heeft voor donderdag 28 januari een interpellatiedebat aangevraagd over de volgens het college noodzakelijke bezuinigingen.
De inkt van de besluitvorming over een Nieuw Stadskantoor en het VMBO, waarbij de gemeente 60 miljoen euro investeert is nog niet opgedroogd en het college geeft aan dat er de komende jaren tussen de 15 en 25 miljoen per jaar moet worden bezuinigd.

De SP fractie pleit al twee jaar voor het maken van keuzes maar het college en de coalitiepartijen (PvdA,GL en RL) weigeren om dit te doen. Nu is duidelijk geworden dat de SP gelijk had en heeft en dat er wel degelijk gekozen moet worden.
De cijfers die nu openbaar gemaakt zijn en de voorspellingen van het college zijn al enkele maanden bekend en toch is de raad hierover niet geïnformeerd. Volgens de SP alleen maar om de besluitvorming over een nieuw stadskantoor er doorheen te jassen.

De SP Roosendaal gaat zaterdag 23 januari van 14.00 – 16.00 uur en maandag 25 januari van 12.00 – 14.00 op de Nieuwe Markt in gesprek met de bewoners van Roosendaal om daar de meningen te peilen over dit handelen van het college.

Het maken van keuzes is in ieder geval nog belangrijker dan voorheen en onze keuzes zijn helder: Wij kiezen voor de wijken en de dorpen, voor leefbaarheid en kleinschalige voorzieningen. Spoorhaven moet nu zeker maar even wachten en een nieuw stadskantoor kan de ijskast in.

Peter den Hartog
Fractievoorzitter SP

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier