h

Nieuwe kostenoverschrijdingen ZuidOostKwartier aangekondigd

21 juli 2010

Nieuwe kostenoverschrijdingen ZuidOostKwartier aangekondigd

De SP fractie heeft vandaag (21 juli) vragen gesteld aan het college over de ontwikkelingen rond de bouw van een school en sporthal op het ZuidOostKwartier.

Naar aanleiding van de raadsmededeling heeft de SP fractie veel vragen en het begint erop te lijken dat we voorbereid worden op flinke kostenoverschrijdingen. Een subsidie voor extra milieumaatregelen is niet binnengehaald wat tot gevolg heeft dat de grondexploitatie met 1,2 miljoen extra belast is, het sportforum kan niet voor de 3,5 miljoen gebouwd worden en nu al wordt gemeld dat er in oktober 2010 een extra krediet aan de raad gevraagd wordt, de 60 koopappartementen gaan volgens AramisAlleeWonen niet gebouwd worden wat ook weer leidt tot minder inkomsten voor de grondexploitatie en hiernaast wordt het JeugdZorgOnderwijsCluster, ondanks het afhaken van de GGZ, toch ontwikkeld wat ook tot extra kosten zal leiden.

Het begint er steeds meer op te lijken dat ook dit project een prestige project is met aanzienlijke kostenoverschrijdingen. Spijtig dat de raad in 2006 niet ingestemd heeft met het voorstel van de SP om het plan te ontwikkelen op ’t Zand. Dat had waarschijnlijk sneller en voor minder geld gerealiseerd kunnen worden.

Raadsvraag SP fractie

Betreft: Stand van zaken Zuid Oost Kwartier

Gisteren kregen de leden van de gemeenteraad Raadsmededeling 116-2010 over de stand van zaken ZuidOost Kwartier en vandaag stond een artikel in BN/de Stem met als titel “JTC groeit, nieuwbouw te klein”.
Terwijl in de Raadsmededeling gesproken wordt over een opleverdatum najaar 2011 geeft de directeur van het JTC aan dat de opleverdatum september 2012 is. Beide kunnen niet waar zijn.
In de Raadsmededeling wordt aangegeven dat er, ondanks het feit dat de GGZ zich terug getrokken heeft, toch een Jeugd Zorg Onderwijs Cluster (JZOC) ontwikkeld zal worden en dat in overleg met Aramis Allee Wonen deze plannen gefaseerd in ontwikkeling genomen worden. Naast het niet binnenhalen van een subsidie voor de extra milieumaatregelen zal dit leiden tot extra kosten voor de gemeente.
Over het appartementencomplex van 60 dure koopappartementen wordt gemeld dat er “mogelijk vertraging opgelopen zal worden in de uitvoering”, terwijl de directie van AAW reeds diverse keren gezegd heeft dat er niet gebouwd gaat worden en dat is toch iets anders dan mogelijke vertraging.
Over het sportforum wordt aangegeven dat er in oktober 2010 een krediet gevraagd zal worden aan de raad, maar onduidelijk is of dit inclusief of exclusief de extra milieumaatregelen is.
Ook is naar verluid begin juli 2010 een onderzoek van STAB naar de luchtkwaliteit rond het ZOK verschenen. Dit rapport is ook aangeboden aan de gemeente. Wordt dit rapport openbaar gemaakt?
Tevens zijn er naar aanleiding van de tekeningen op de website van de nieuwbouw vragen gerezen over het al dan niet aanwezigheid van de planning van een trapveldje in de buitenlucht.

Al met al heeft de SP fractie veel vragen en wordt onze indruk bevestigd dat de kosten voor dit prestige project alsmaar hoger gaan worden, waarbij het steeds duidelijker wordt dat er in 2007 en 2008 slechte besluiten genomen zijn en dat het beter geweest was om serieus te kijken naar de mogelijkheden van ontwikkeling op ’t Zand.

De SP fractie heeft de volgende vragen:

    1. Is de geplande opleverdatum najaar 2011 of september 2012?
    2. Worden bij de kredietaanvraag aan de raad van oktober 2010 ook de inhoudelijke en financiële consequenties voor de gemeente meegenomen van de ontwikkeling van het JZOC? Zo nee, waarom niet?
    3. Wat is de reden van het niet binnen halen van de subsidie voor de extra milieumaatregelen?
    4. Waarom wordt gesteld dat de bouw van de 60 dure koopappartementen mogelijk vertraging op zal lopen, terwijl de directie van AramisAlleeWonen aangeeft dat er niet gebouwd zal worden?
    5. Is de kredietaanvraag voor het sportforum inclusief of exclusief de milieumaatregelen, zoals een groen dak en waarom?
    6. Kan het onderzoek van STAB naar de luchtkwaliteit openbaar gemaakt worden en zo nee, waarom niet?
    7. Is er een trapveldje bij de school gepland of niet?

Namens de SP fractie
Peter den Hartog

Vul hierboven uw contactgegevens in. We gebruiken deze gegevens om persoonlijk contact met u op te kunnen nemen.
Meer informatie staat in ons 
privacy reglement

 

Volg SP Roosendaal

U bent hier